Здобні сухарі містять значну кількість жиру і цукру, тому процеси бродіння тестових напівфабрикатів і вистоювання заготовок сухарних плит вимагають більшої тривалості. Після формування і укладання в люльки шафи кінцевого вистоювання тестові заготовки сухарних плит піддають розстойці. Пересадка на під тунельної печі відбувається в автоматичному режимі за допомогою пересадочного конвеєра. Випічка сухарних плит проводиться без парозволоження при знижених температурних режимах. Витримка сухарних плит в шафі охолодження необхідна для підвищення жорсткості і пластичності їх структури, що забезпечує мінімальну кількість відходів і браку при різанні. Поточно-механізована лінія з однією піччю працює по 3-змінному режиму: 1-а зміна - випічка сухарних плит, 2-а і 3-я зміни - сушка сухарів. Таким чином, шафа охолодження виконує функції накопичувача, а піч переналагоджується на два різних режиму - випічки і сушки.

Сушка здобних сухарів можлива тільки в хлібопекарських печах, так як промениста складова теплообміну забезпечує отримання необхідної за вимогами стандарту забарвлення бічних сторін сухаря. Високопродуктивні лінії по виробництву здобних сухарів комплектують двома печами: однією - для випічки сухарів, іншою - для сушіння сухарів. При цьому для узгодженої роботи ліній площа поду другої печі повинна бути в два рази більше. Після різання на скибки напівфабрикат розкладають на під печі на бічну сторону за допомогою механізму розкладки. Після сушіння сухарі піддають охолодженню (стабілізації) на конвеєрі і упаковують на автоматах.

Лінія призначена для виробництва сухарних виробів. Устаткування лінії забезпечує виконання наступних технологічних операцій:

  • приготування опари;
  • тісторозділення;
  • випічка плит;
  • різання плит;
  • охолодження сухарів;
  • приготування тіста;
  • розстойка сухарних плит;
  • витримка плит;
  • сушка скибок;
  • упаковка.

 

Продуктивність печі, кг/год, для сухарів - 400

 

Линия по производству сухарных изделий  

Лінія складається:

  • Дозатор рідких компонентів;
  • Дозатор борошна;
  • Машина тістомісильна спіральна;
  • Діжа підкатна;
  • Посадчик сухарних плит А2-ХКС-25;
  • Шафа вистоювання;
  • Піч А2-ХПК-25.60;
  • Стелажі для витримки;
  • Машина для різання;
  • Піч А2-ХПК-50С для сушіння сухарів;
  • Конвеєр для охолодження;
  • Пакувальний автомат.

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017