Печі хлібопекарські тунельні марки А2-ХПК призначені для випічки широкого асортименту хліба та хлібобулочних виробів (у тому числі із суміші житнього та пшеничного борошна).

Конструкція печі має високий ступінь заводської готовності і надходить на місце монтажу у вигляді транспортабельних блоків або великих складальних одиниць, які забезпечують мінімальні терміни її монтажу і надійність функціонування систем. Секція парозволоження розташована на початку печі і призначена для гігротермічної обробки тестових заготовок за допомогою насиченої водяної пари, що подається централізовано, або, що є кращим, виробляється у вбудованому в піч парогенераторі. Спеціальна трубчаста гребінка з соплами служить для подачі в камеру пари.

За побажанням замовника в зоні парозволоження може встановлюватися додатковий пристрій гігротермічної обробки тестових заготовок, що покращує якість виробів, що випікаються, особливо виробів із пшеничного борошна.

Задана оператором необхідна по технологічному режиму випічки виробів витрата пари підтримується в автоматичному режимі за допомогою регулятора, що впливає на систему створення пари в парогенераторі.

003 024
pich

 

Інноваційно вирішене питання інтенсифікації конвективного теплообміну в найбільш навантаженої в тепловому відношенні температурній зоні пекарної камери, яка служить зоною «обсмажування» при випіканні хліба з житнього або суміші житнього та пшеничного борошна. Для цього в цій зоні застосовано примусовий конвективний теплообмін між попередньо нагрітій в калорифері пароповітряної сумішшю (ППС) пекарної камери і випікаємими тестовими заготовками виробів. Застосування такого виду обігріву дозволило при створенні режимів «обсмажування» тестових заготовок хліба типу «Український» застосувати димові гази з температурами в камері змішування (за топкою) 320-400 ° С, в витяжній трубі (гази, що йдуть) 230-280 ° С.

Секції пекарної камери, призначені для радіаційного (тепловим випромінюванням) обігріву тестових заготовок, розміщені послідовно один за одним після секції конвективного обігріву. Піч оснащена однією, двома або трьома топками (залежно від площі поду) з пристроями для спалювання палива та підготовки суміші продуктів згоряння палива. Пристрої включають в себе:

  • автоматизовані пальники для спалювання природного газу;
  • камери змішування високотемпературних продуктів згоряння палива після топки і низькотемпературних продуктів згоряння, які пройшли систему обігріву печі;
  • вентилятори для здійснення рециркуляції продуктів згоряння в системах обігріву печі;
  • систему транспортних каналів і розподільних пристроїв.

 

Система автоматичного управління піччю, електрична схема якого базується на мікропроцесорному контролері, забезпечує автоматичне розпалювання пальникового пристрою та автоматичну підтримку заданих оператором температурних режимів у пекарній камері, тривалість випікання виробів. Крім того, ця система забезпечує автоматичне керування роботою парогенератора і в цілому системою парозволоження.

Основними перевагами печі є:

  • універсальність - можливість випікати хліб і хлібобулочні вироби, як з пшеничного, житнього, так і з суміші пшеничного та житнього борошна;
  • чудова якість виробів, що випікаються;
  • мобільність в управлінні режимами випікання (тільки за рахунок регулюванні потужності пальників без використання як регулюючих органів газових шиберів);
  • економічність роботи - мінімальні витрати палива на випічку виробів і на виробництво пари (до 30% менше, ніж у звичайних тунельних печей);
  • скорочення часу випічки до 20%;
  • збільшення обсягу і збереження ароматичних речовин випікаємих виробів;
  • низькі значення температур продуктів згоряння в контурах обігріву печі, що забезпечує довговічність її конструкції.

 

Якісне спалювання газу в печах А2-ХПК забезпечується як конструкцією топкових систем, так і застосуванням сучасних газових пальників М121 ARZ Marathon німецької фірми «Dreizler». Пальники забезпечують практично повне спалювання газу (у складі відхідних газів вміст оксиду вуглецю становить 40 ррм, втрати тепла з хімічним недожигом - не більше 0,03%), викиди в атмосферу димових газів екологічно чисті.

А2-ХПК. Технічні характеристики.
Найменування параметрів і розмірності А2-ХПК 25.60 А2-ХПК 25.61 А2-ХПК 25.32 А2-ХПК 25.38 А2-ХПК 50
Рабочая площа пода, м2 25 25 32 38 50
Ширина конвеєра пода, мм 2100 2100 2100 2100 2100

Продуктивність, кг/год

- для хліба подового білого з суміші борошна пш. В и 1 сортів (овальний, 0,65 кг, мех. укладка)

- для хліба подового з суміші борошна пш. и рж. (овальний, 0,8 кг, мех. укладка)

- для батонів нарізних з борошна пш. В сорту (0,5 кг, ручна укладка)

 

360

450

600

 

360

450

600

 

460

570

720

 

540

680

910

 

720

900

1200

Встановлена потужність електрообладнання, кВт 15,2 17,2 17,2 18,7 26,9
Вид палива газ природній низького тиску
Питома витрата природнього газу, Нм3 23 28 27 25 23
Продуктивність вбудованого парогенератора регульована, кг/год ....... 5-100 або 5-150 5-100 або 5-150 5-150 5-150

Питома витрата пару на обробку тестових заготовок, кг/т

- при виготовленні хліба білого з суміші борошна пш. В и 1 сортів

- при виготовленні хліба з суміші борошна пш. и рж.

 

120

90

 

120

90

 

120

90

 

120

90

 

120

90

Габаритні розміри, м

- довжина*

- ширина

- висота

 

14,95

3,41

3,35

 

14,95

3,41

3,7

 

17,5

3,41

3,7

 

20,9

3,41

3,7

 

26,7

3,41

3,7

Маса,* кг 17 700 19 800 23 600 26 900 33 500

 

Трьохбашенні печі А2-ХПК.

Піч має першу секцію для конвективно-радіаційного обігріву тестових заготовок. Секція обслуговується окремою топкою з системою рециркуляції продуктів згоряння палива. Регулювання кількості теплоти, підведеної в пекарну камеру, здійснюється зміною кількості палива, що подається за допомогою пальника в топку печі. Інші секції пекарної камери, призначені для радіаційного (тепловим випромінюванням) обігріву тестових заготовок і розміщені послідовно один за одним після секції конвективного обігріву. Секції обслуговуються другої і третьої топкою печі. Система автоматичного управління піччю, електрична схема якої базується на мікропроцесорному контролері, забезпечує автоматичне розпалювання пальникових пристроїв печі та автоматичну підтримка заданих оператором температурних режимів у пекарній камері, тривалості випікання виробів. Для випічки хлібобулочних виробів широкого асортименту, в камері парозволоження виділено дві ділянки підведення пари. Застосування третього пальника дозволяє вибудовувати будь-які діаграми випічки для виробництва широкого асортимента хлібобулочних виробів. Перехід з одного виробу на інший займає не більше 15 хвилин.

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017