Рекомбіноване згущене молоко з цукром виробляють тільки за ТУ.

Використання сухої молочної сировини і рослинних жирів при виробництві згущеного молока з цукром вирішує проблему дефіциту молочної сировини і зниження собівартості продукту, розширення асортименту, поліпшення якості та отримання недорогих, корисних продуктів харчування.

В якості сировини при виробництві рекомбінованих молочних консервів використовується сухе знежирене і незбиране молоко, цукровий пісок, рослинні жири і масла, спеціальні суміші, вода, лактоза.

Основні технологічні операції:

  • Приймання і підготовка сировини.
  • Відновлення сухого знежиреного молока. Розраховану масу сухого молока розчиняють у питній воді 45-50 °С, фільтрують, охолоджують до 5-8 °С, витримують 2-3 години для набухання білків, поліпшення консистенції.
  • Розплавлювання жирів. Жири розплавляють до сметанообразного стану і вносять у відновлену суміш.
  • Розраховану масу цукрового піску вносять у відновлену суміш.
  • Складання суміші, вимішування.
  • Пастеризація (90-95 °С без витримки).
  • Охолодження і кристалізація. Охолодження при постійному перемішуванні до 30 °С, внесення затравки (суха дрібнокристалічна лактоза з розміром кристалів 2-3 мкм) 0,02% - для інтенсифікації кристалізації і утворення дрібних кристалів лактози. Доохолодження до 20 °С.
  • Фасовка.
  • Зберігання продукту: при 0-10 °С і відносній вологості не більше 75% - не більше 12 місяців - в споживчій тарі, у транспортній тарі - не більше 6 місяців.

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017