Концентрування молочної сироватки доцільно з метою збільшення термінів її зберігання, зменшення витрат на транспортування, додавання сироватковим концентратам нових технологічних властивостей. Перспективним є концентрування сироватки на підприємствах невеликої і середньої потужності перед її транспортуванням на спеціалізовані заводи або цехи, які мають обладнання та ресурси для її переробки.

Сироватка молочна концентрована виробляється з підсирної або сирної сироватки, може бути використана у виробництві молочних продуктів, у кондитерській, хлібопекарській промисловості, м'ясопереробної, для кормових цілей.

Основні технологічні операції виробництва концентрату сироватки:

  • Прийом сировини, облік та охолодження.
  • Очищення від казеїнового пилу (вібросепаратор).
  • Видалення жиру (сепаратор-вершковіддільник).
  • Теплова обробка, залежно від виду сироватки (пастеризаційно-охолоджувальна установка).
  • Концентрування на установці Зворотнього осмосу або Нанофільтрація.
  • Охолодження.
  • Зберігання, відвантаження.

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017