Концентрат сироваткових білків (КСБ) - має функціональні і оздоровлюючі властивості. Його біологічна цінність вище, ніж у інших білків. Продукт має високий вміст незамінних амінокислот, які сприяють синтезу м'язового білка. Основу КСБ складають сироваткові білки: бета-лактоглобулін, альфа-лактальбумін, альбумін сироватки крові, імуноглобуліни та компоненти протеоза-пептонної фракції.

Концентрат сироватковий білковий, отриманий методом ультрафільтрації - «КСБ-УФ» - може використовуватися як добавка для виготовлення харчових продуктів та продуктів дитячого харчування. Концентрат сироватковий білковий, - «КСБ-УФ» виготовляють з молочної підсирної сироватки шляхом концентрування сироваткових білків з використанням методу ультрафільтрації. Молочна сироватка розділяється на два продукту: концентрат білковий сироватковий КСБ-УФ рідкий і фільтрат, що містить переважно лактозу і в невеликих кількостях мінеральні солі, небілковий азот.

Використовуючи діафільтрацію, отримують КСБ, в якому співвідношення білка до сухих речовин становить 80%.

Термін зберігання рідкого концентрату при температурі не вище 8-10 °С і відносній вологості повітря не більше 85%, не більше трьох діб з моменту виготовлення.

Поєднання мембранних методів обробки молочної сировини дозволяє отримувати молочно-білкові концентрати з необхідними властивостями, вуглеводним і мінеральним складом.

Використовуючи схему: ультрафільтрація - діафільтрація - електродіаліз можна виробляти концентрати, що містять 90 - 95% і більше сироваткових білків з мінімальним вмістом лактози (0,5%) і мінеральних речовин (<0,3%). Застосування мембранних методів дозволяє виділяти сироваткові білки в нативному вигляді без використання хімічних реагентів та інших допоміжних дорогих матеріалів.

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017