Охолоджувально-кристалізаційні установки призначені для миттєвого охолодження у вакуумі та наступної кристалізації згущеної молочної сироватки, що виходить з Вакуум-випарної установки і призначеної для подальшого висушування в сушильній установці розпилювального типу.

Охолоджувально-кристалізаційна установка складається з двох самостійно працюючих виробів:

  • Установка вакуумного охолодження.
  • Станція кристалізації.

 

Охолодження молочної сироватки - це один з основних процесів, що впливають на кристалізацію в ній лактози. Розміри і кількість кристалів лактози в концентраті сироватки можна регулювати за допомогою декількох технологічних прийомів: ступеня пересичення водного розчину лактози, швидкості охолодження, механічного перемішування, внесення затравки, що сприяє утворенню центрів кристалізації лактози.

Управління процесом кристалізації здійснюється через сенсорний монітор, за заданим алгоритмом, з дотриманням необхідного режиму охолодження і градієнта температур.

Система автоматизації побудована на базі програмованого логічного контролера.

Кількість і обсяг ємностей залежать від обсягу сироватки, що переробляється, і потужностей обладнання, задіяного в технологічному процесі.

Фахівці інжинірингової групи ПрАТ "Калинівський машинобудівний завод" готові виконати необхідні технологічні розрахунки та підбір обладнання, необхідного для переробки наявної сироватки.

 

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017