Пастеризаційно-охолоджувальна установка - обладнання, яке використовується для пастеризації і наступного охолодження рідких харчових продуктів в закритому безперервному потоці, при автоматичному контролі процесу, забезпечуючи високі санітарно-гігієнічні умови виробництва.

Пастеризація здійснюється для знищення хвороботворних мікроорганізмів, ефективність її залежить від температури і тривалості нагрівання продукту.

Для різних видів молочних продуктів режими пастеризації різняться і обумовлені знищенням мікрофлори і технологічними властивостями, які необхідно надати молочним продуктам.

Основні вузли установки:

  • пластинчастий теплообмінний апарат (складається із секцій: регенерації ן, регенерації ‖, пастеризації, охолодження)
  • система підготовки гарячої води
  • приймальний бак
  • пульт керування
  • витримувач трубчастий
  • насос продукту
  • комплект сполучних трубопроводів і арматури
  • комплект контрольних і регулюючих приладів

 

Переваги використання пластинчастих теплообмінних апаратів:

  • невисокі показники енергоспоживання
  • висока ефективність обробки продукту
  • компактні габаритні розміри
  • можливість включення в систему сепаратора і гомогенізатора
  • автоматичний контроль і регулювання процесу пастеризації
  • повернення продукту на перепастеризацію, у випадку пониження температури пастеризації можливість підключення до СIР-станції.

 

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017