Обладнання, призначене для бактеріальної та механічної очистки молока, що дозволяє знизити його загальну кількість бактерій в 8-9 разів і видалити 95-98% спор.

Бактофугування є важливим доповненням до процесів пастеризації та стерилізації. Ефективність ступеня очищення вимірюється відсотками виділеної мікрофлори, залежить від виду присутніх мікроорганізмів, продуктивності, температури, тиску на виході продукту, частоти розвантаження бактофуги. Найбільша ступінь очищення - при виділенні анаеробних спороутворюючих бактерій.

Переваги використання:

  • підвищує якість молочних продуктів;
  • отримання натурального смаку молочних продуктів;
  • істотно збільшує терміни зберігання молочних продуктів;
  • запобігає пізньому дозріванню і спученню сирів;
  • дозволяє виробляти сухе молоко, що відповідає вимогам стандартів ЄС.

 

Функціональні можливості:

  • включення бактофуги в секцію приймання сирого молока;
  • застосування у складі пастеризаційно-охолоджувальної установки;
  • програмування циклів роботи і мийки;
  • електронний дисплей візуалізації часу роботи, продуктивності, часу миття;
  • автоматизація процесу керування роботою;
  • можливість проведення безрозбірної автоматизованої мийки (запобігає втратам молока і зменшує час на обслуговування);
  • управління вивантаженням осаду в автоматичному і ручному режимах;
  • час вивантаження і тимчасові інтервали вивантаження програмуються, залежно від характеристик оброблюваного продукту;
  • використання системи рециркуляції бактофугата;
  • застосування системи рециркуляції молока при спрацьовуванні розвантажувального пристрою;
  • використання системи з вивантаженням бактофугата.

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017