Установка соління сирного зерна призначена для відділення несолоної сироватки, соління сирного зерна розсолом в потоці, подачі зерна на заповнення сирних форм.

Основні технічні дані і характеристики:

Продуктивність, т/год:

  • по відкачці суміші сирного зерна з сироваткою з ванн - 30
  • по сироватці з зерном - 13
  • по сирному зерну - 5,5

 

Номинальна напруга - V/Hz 380/50

Габаритні розміри, не більше, мм:

  • довжина - 6500
  • ширина - 3300
  • висота - 3200

 

Маса, не більше, кг – 4000

Матеріал виготовлення - нержавіюча сталь марки AISI 304 (12Х18Н9Т, 12Х18Н10Т)

Принцип роботи установки:

Установка розроблена для часткової посолки сирного зерна в потоці. Сироватка з зерном проходить через спеціальний розділювач сироватки, де сироватка повністю відбирається, а зерно надходить у пристрій, де в потоці солиться розсолом (із суворо регламентуємою концентрацією і температурою), до досягнення необхідного відсотка солі. Далі здійснюється розділення розсолу від зерна і подача зерна на формування.

 

Посолочные ванны Посолочные ванны

 

Перфорація і розміри фільтруючих елементів дозволяють максимально виключити втрати сирного зерна при забезпеченні необхідної продуктивності. Комплектація установки дозволяє автоматично регулювати і підтримувати в заданому режимі концентрацію і температуру розсолу.

Переваги установки:

  • проста, безпечна конструкція, зручна в обслуговуванні;
  • невеликий термін окупності;
  • невелика виробнича площа для розташування;
  • автоматизація технологічних параметрів;
  • інтегрування до будь-якого рівня механизації і автоматизації;

 

Соління - одна из основних технологічних операцій у виробництві сиру. Підвищена доза кухонної солі в зерні здійснює інгібуючу дію на ріст мікрофлори заквасочних культур, а недостатня кількість - негативно позначається на його якості, призводить до серйозних вад.

Часткове соління сиру в зерні дозволяє досягнути більш рівномірного розподілу солі в сирі і активно впливати на якість отримуваного продукту. Не застосовуючи часткове соління в зерні, сироробне підприємство може втрачати до 30–50 % солоної сироватки. Переробляти солону сироватку досить складно і не рентабельно, - потрібна попередня демінералізація (процес досить вартісний), на відгодівлю худобі вона теж не придатна. Не маючи функціонального обладнання (особливо на невеликих підприємствах), солону сироватку не переробляють, а це втрата додаткового прибутку.

Переваги соління сиру в зерні:

  • скорочення часу соління в солильному басейні (орієнтовно в два рази), збільшення його пропускної спроможності;
  • економія солі;
  • економія витрат холоду;
  • відсутність солоної сироватки;
  • можливість контролювати вміст солі в сирі з точністю до 0,1%;
  • стабільна ступінь соління (автоматичне підтримання температури, концентрації, рН розсолу);
  • додатковий прибуток за рахунок збереження солодкої сироватки та її подальшої переробки.

 

© Калинівский машинобудівний завод 1934-2017