Здобні сухарі містять значну кількість жиру і цукру, тому процеси бродіння тестових напівфабрикатів і вистоювання заготовок сухарних плит вимагають більшої тривалості. Після формування і укладання в люльки шафи кінцевого вистоювання тестові заготовки сухарних плит піддають розстойці. Пересадка на під тунельної печі відбувається в автоматичному режимі за допомогою пересадочного конвеєра. Випічка сухарних плит проводиться без парозволоження при знижених температурних режимах. Витримка сухарних плит в шафі охолодження необхідна для підвищення жорсткості і пластичності їх структури, що забезпечує мінімальну кількість відходів і браку при різанні. Поточно-механізована лінія з однією піччю працює по 3-змінному режиму: 1-а зміна - випічка сухарних плит, 2-а і 3-я зміни - сушка сухарів. Таким чином, шафа охолодження виконує функції накопичувача, а піч переналагоджується на два різних режиму - випічки і сушки.
Сушка здобних сухарів можлива тільки в хлібопекарських печах, так як промениста складова теплообміну забезпечує отримання необхідної за вимогами стандарту забарвлення бічних сторін сухаря. Високопродуктивні лінії по виробництву здобних сухарів комплектують двома печами: однією - для випічки сухарів, іншою - для сушіння сухарів. При цьому для узгодженої роботи ліній площа поду другої печі повинна бути в два рази більше. Після різання на скибки напівфабрикат розкладають на під печі на бічну сторону за допомогою механізму розкладки. Після сушіння сухарі піддають охолодженню (стабілізації) на конвеєрі і упаковують на автоматах.
Лінія призначена для виробництва сухарних виробів. Устаткування лінії забезпечує виконання наступних технологічних операцій:
- приготування опари;
- тісторозділення;
- випічка плит;
- різання плит;
- охолодження сухарів;
- приготування тіста;
- розстойка сухарних плит;
- витримка плит;
- сушка скибок;
- упаковка.
Продуктивність печі, кг/год, для сухарів - 400
Лінія складається:
- Дозатор рідких компонентів;
- Дозатор борошна;
- Машина тістомісильна спіральна;
- Діжа підкатна;
- Посадчик сухарних плит А2-ХКС-25;
- Шафа вистоювання;
- Піч А2-ХПК-25.60;
- Стелажі для витримки;
- Машина для різання;
- Піч А2-ХПК-50С для сушіння сухарів;
- Конвеєр для охолодження;
- Пакувальний автомат.