Замінники незбираного молока - ЗНМ - складні кормові суміші, що містять в легкозасвоюваній формі необхідні речовини, включаючи жири, білки, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни, іноді збагачені пробіотичною мікрофлорою.
За складом ЗНМ близькі до незбираного молока.
Сировиною для виробництва є білкова, жирова основа і біологічно активні речовини. В якості білкової основи використовують знежирене молоко, сколотину, сироватку. Жирова основа - гідрогенізований рослинний та/або тваринний жир з температурою плавлення близькою до молочному жиру.
Для забезпечення стабільності жирової емульсії застосовують емульгатори-фосфатиди, в якості антиокислювачів, - токоферол, бутил-оксітолуол. Для підвищення біологічної цінності включають вітаміни, мікроелементи та вітамінно-мінеральні премікси, біологічно-активні добавки або антибіотики.
Склад сухих ЗНМ:
- 80% - сухих речовин знежиреного молока, сироватки
- 15% - гідрогенізовані рослинні і тваринні жири
- 5% - фосфатидні концентрати.
У тваринництві їх використовують у відновленому вигляді.
Залежно від виду продукту, містять:
- масова частка жиру - від 17 до 42,5%,
- кислотність у відновленому вигляді - 17- 80 ° Т,
- індекс розчинності - від 0,8 до 1,3 см3 сирого осаду.
Окремі технологічні операції обумовлені видами сировини, компонентів, способами емульгування, та ін.
За способом виробництва розрізняють:
- сухі замінники незбираного і знежиреного молока;
- пастоподібні;
- рідкі.
Технологічний процес виробництва сухих ЗНМ:
- приймання, оцінка якості сировини;
- облік маси;
- очищення, охолодження;
- складання молочної суміші;
- теплова обробка суміші 85-90 °С, 15 секунд;
- згущення до концентрації 40-43% СВ;
- підготовка жирових компонентів, їх плавлення при температурі 45-50 °С;
- складання суміші по рецептурі;
- гомогенізація при температурі 55 °С, тиску 10-15 МПа;
- сушка;
- охолодження і запаковування.
Підготовка компонентів:
Тваринні і гідрогенізовані жири плавлять, в розплавлені жири вносять фосфатидні концентрати, з метою уповільнення процесів окислення додають фенольні антиокислювачі або сантохін. Суміш жирів і емульгаторів доводять до однорідної консистенції і насосом-дозатором подають для нормалізації суміші ЗНМ. У розплавлену масу жирів і фосфатидних концентратів вносять при перемішуванні визначені за рецептурою жиророзчинні вітаміни А і Д, антибіотики. При безперервному перемішуванні з вакуум-випарного апарату вносять згущене знежирене молоко або суміш його з молочною сировиною.
Підготовка та емульгування жирових компонентів - основний процес, що впливає на якість продукту.
Для емульгування концентрату використовують гомогенізатори або емульсори. Суміш після емульгування направляють в ємності розпилювальної сушильної установки, в яких вона, для запобігання відстою жиру і забезпечення однорідності продукту за складом, інтенсивно перемішується. Сушка здійснюється при температурі гріючого повітря на вході в сушильну башту 180-185 °С, на виході 85-90 °С.
Регенероване молоко - багатокомпонентний ЗНМ, використовуваний для випоювання молодняку сільськогосподарських тварин.
Проводиться двома способами:
- сухе змішування компонентів;
- висушування компонентів, підготовлених за рецептурою.
Знежирена молочна основа змішується за рецептурою з вітамінами і мінеральними преміксами. Премікс - суміш емульгуючих речовин, антибіотиків, вітамінів, мінеральних солей і наповнювачів.
Склад регенерованого молока: сухе знежирене молоко, соєве борошно, м'ясні та рибні гідролізати, тваринні жири, фосфатидний концентрат, крохмаль.
Технологічна схема регенерованого молока способом сухого змішування:
- приймання, підготовка жирів за рецептурою;
- приготування суміші сухих компонентів;
- підготовка рідких і сухих преміксів;
- складання суміші сухих компонентів за рецептурою регенерованого молока;
- упаковка, маркування, зберігання.
Технологічна схема регенерованого молока способом висушування компонентів:
- пастеризація сировини 85-90 °С, без витримки;
- згущення в ВВУ при 50-80 °С до вмісту в суміші 42-45% СВ;
- фільтрування суміші;
- приготування емульсійного, вітамінного, мінерального преміксу, внесення в згущену суміш;
- складання молочно-жирової суміші, підігрів до 70 °С;
- гомогенізація, тиск 10-12 МПа;
- сушка на розпилювальній установці;
- охолодження сухого регенерованого молока до 20 °С;
- зберігання тимчасове;
- змішування, перемішування;
- фасування, упаковка, зберігання.