Особливістю поточно-механізованих ліній для житньо-пшеничних сортів хліба є відсутність шафи попередньої розстойки, округлення тестових заготовок відбувається не на конічних Округлювачах, а на стрічкових V-подібних Округлювачах. У шафі кінцевого вистоювання використовуються як правило люльки з «кошиками» (форми) під круглий або овальний хліб. Широкі можливості тунельних печей А2-ХПК дозволяють використовувати технологічну лінію по виробництву житньо-пшеничних сортів хліба як універсальну, випікаючи на ній пшеничні сорти хліба. Поточно-механізовані лінії ми можемо поставляти в комплектному вигляді «під ключ», а також у вигляді окремих одиниць обладнання.
Устаткування лінії забезпечує виконання наступних технологічних операцій:
- приготування закваски;
- приготування тіста;
- розстойка;
- укладка або упаковка.
- виброджування закваски;
- тісторозділка;
- випічка.
Продуктивність печі, кг/год, хліба подового білого з суміші борошна пш. В і 1 сортів - 360-890.
Лінія складається:
- Дозатор рідких компонентів;
- Дозатор борошна;
- Мішалка для приготування закваски;
- Насоси;
- Ємності для виброжування закваски;
- Видаткова ємність закваски;
- Ємність закваски для відновлення;
- Машина тістомісильна з діжею підкатною;
- Діжепідйомник;
- Тістороздільник;
- Тістоформувальник;
- Посадчик;
- Шафа вистоювання;
- Нарізник;
- Піч А2-ХПК c парогенератором і теплоутилізатором;
- Обприскувач (зволожувач);
- Транспортер готової продукції;
- Циркуляційний стіл;
- Пакувальний автомат.